Hogyan jutottunk el száz országba?

Hogyan jutottunk el száz országba?

Hollandia: A narancsszínű karnevál

2019. január 03. - szaz orszag

Dani:

Nagyon sok embernek a vágya eljutni Hollandiába, amikor először jártam itt, rá is csodálkoztam, hogy még annál is fejlettebb az ország, mint gondoltam. Ezt a nagy fejlettséget a magas népsűrűségnek köszönhetik, hiszen a fél Magyarország méretű Hollandiában jelenleg több mint 17 millióan élnek, mégis ötletes módon teremtenek helyet a mezőgazdaság számára.

Aki Hollandiába téved, nagy valószínűséggel először Amszterdamba érkezik, hiszen ide érkezik busz, vonat és repülő is, de ha mégsem, akkor se hagyjuk ki ezt a csodás várost. Ha itt járunk, mindenképpen sétáljunk a csatornák partján, ahol milliónyi biciklivel és csatornajáró hajókkal találkozunk! Ha érdeklődünk a németalföldi festészet iránt, látogassunk el a számos múzeum egyikébe, például a Van Gogh Múzeumba vagy a Rijksmuseumba, ami Hollandia nemzeti múzeuma. Az utóbbihoz már csak azért is érdemes ellátogatni, mert előtte áll az ikonikus „I AMSTERDAM” felirat, ami a turisták nagy kedvence. A városban több piacot is találunk, ahol akár tulipánhagymát is vásárolhatunk, hiszen a tulipán az ország jelképe. Megkereshetjük a Heineken Sörfőzdét is, illetve meg kell említeni a híres Coffeshopokat és a piroslámpás negyedet is, mindenki tudja, hogy miért.

Mivel az ország területe nem nagy, ezért vonattal könnyen elérhető Hollandia második legnagyobb városa, a híres kikötőváros, Rotterdam. A város szimbóluma az Erasmus-híd, amellyel kötelező fényképet készíteni. A belváros nagyon modern, több üvegpalotát és rengeteg boltot találunk itt. Ha viszont történelmi épületeket keresünk, látogassunk el a Városházához. Hollandia legnagyobb kikötője a rotterdami, Hoek van Hollandból indulnak a tengerjárók Angliába.

Utrechtnek, Hollandia negyedik legnagyobb városának a legfontosabb nevezetessége az Oudegracht csatorna, ami az óváros közepén helyezkedik el. A partján kávézók és éttermek találhatóak. Érdekes látnivaló még a Szent Márton Katedrális, ami megsérült, és csak egy fala áll éppen, így az utcán sétálva a templom közepén találhatjuk magunkat. Bár a hollandok elhatározták, hogy újjáépítik a templomot. Utrechtben egyébként csodás a hangulat, sok történelmi, tipikus németalföldi házakat csodálhatunk meg eredeti pompájában. A város tele van fiatalokkal, hiszen itt található az ország legnagyobb egyeteme is.

Szintén fontos még Eindhoven, ami Rotterdam belvárosához hasonlóan tele van modern épületekkel, de azért történelmi házakat is találni itt természetesen. A város főtere a Szeptember 18 tér, itt találjuk a Philips tornyot, illetve több futurisztikus felhőkarcolót is. Innen nem messze van piac, ahol mindenféle helyi terméket lehet kapni. Érdemes végigmenni a csatornapartig, hiszen itt található a Van Abbe Múzeum. Az országban még sok érdekes nagyváros található, mi még elmentünk ’s-Hertogenboschba, azaz Den Boschba is. Itt megnéztük a St. John’s Katedrálist, illetve a Főtér is csodás épületekkel várja a látogatókat.

Az összes nevezetesség sem olyan érdekes azonban, mint maguk a holland emberek, akik nagyon tudnak élni, ha buliról van szó. Az első számú népünnepély a Queensday, azaz Beatrix királynő születésnapja. Ilyenkor Amszterdamban mindenki narancssárgába öltözik, így fesztiváloznak és csónakáznak a város csatornáin. A farsangot is vidáman ünneplik különböző jelmezekben az utcákon az se zavarja őket, ha odakint nulla fok körül van a hőmérséklet! Kötelező a sör, a jelmez és a jókedv! Egyszóval nem kevés alkalom van arra Hollandiában, hogy az utcák egy nagy bulihellyé válozzanak. Aki eljut ide, annak nemcsak a városok közti szélmalmok jutnak majd eszébe, hanem sok más élmény is!

A bejegyzés trackback címe:

https://100orszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9814517926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása