A Seychelle-szigetek gasztronómiájnak alapját a kreol konyha jelenti. A szigetek az Afrika és Ázsia közötti kereskedelmi útvonalon helyezkednek el, így nem meglepő, hogy az ország konyháját is erős afrikai, indiai és kínai behatások érték. A Seychelle-szigetek volt egykoron brit és francia gyarmat is, így konyhaművészete európai vonásokat is mutat. Szigetek lévén a legfontosabb alapanyagokat a halászat biztosítja.
A halak, rákok, kagylók és más tenger gyümölcsei számos formában megjelennek a menüben. A halakat gyakran füstölik, grillezik, és sütik ki, alkalmanként pedig pácolják őket. A leggyakoribb köret a rizs, mely gyakran sáfránnyal ízesített. Időnként burgonyát vagy zöldségeket és gyümölcsöket is fogyasztanak köretként.
A legkedveltebb fűszerek a curry, a gyömbér, a citromfű, a koriander, a szerecsendió és a tamarindusz. Az étlapokon több curry alapú ételt találunk. Kókusztej hozzáadásával készítenek csirkés, marhás, bárány-, és polipcurryt. Az utóbbi az ország legfontosabb nemzeti étele, nem szabad kihagyni, ha a Seychelle-szigetekre látogatunk. Vegetáriánus ételek nem jellemzőek a Seychelle-szigetrk konyhájában, az egyetlen húsmentes fogás a lencse (dal), melyet az indiai konyhából vettek át, és áztatás nélkül főznek meg.
Az éttermekben gyakran kapunk a húsokhoz, halakhoz kreol szószt. A mártás paradicsomból, paprikából, hagymából és fokhagymából készül különböző egzotikis fűszerek hozzáadásával. Nem csípős, de igazán karakteres, ízletes. Az ételek mellé gyakran szolgálnak fel salátákat is, legjellemzőbb a paradicsomsaláta, a vegyes saláta és a káposzta.
Az étkezések végén, illetve reggelire gyakran fogyasztanak friss gyümölcsöt, hiszen ebben valósággal bővelkedik az ország. Mini-banán, papaya, mangó, csillaggyümölcs, ananász és görögdinnye a leggyakoribbak, illetve avokádót is sokat esznek. Gyakran öntik le a gyümölcsöket karamellszósszal vagy kókusznugáttal, így valódi desszertet kapva.
Ha az országban járunk, ne hagyjuk ki a frissen facsart gyümölcsleveket (mangó, narancs, tamarind, grapefruit, ananász...). A legtöbb strandon árulnak kókuszt, melynek leve igazán frissítő a gyakran forró, párás időben. A Seychelle-szigetek saját gyártmányú terméke a Seypearl szénsavas üdítőital, amely számos ízben kapható.
Az alkoholos italok közül kötelező megkóstolni a Seybrew sört, amely az ország egyik jelképe. A másik a híres Takamaka rum, melyet gyakran kevernek különböző, finom koktélokba. Ezen kívül szinte bármelyik étteremben rendelhetünk jó minőségű vörösborokat.
Ha olcsón akarunk ebédelni vagy vacsorázni a Seychelle-szigeteken, a hotelek éttermei helyett keressük a Take Away feliratú kisbüféket, ahol negyedannyiért ehetünk. Itt az ételeket kis, fehér dobozokba teszik, amiket akár mangunkkal vihetünk a tengerpartra is, és ott fogyaszthatjuk el a helyi finimságokat.
Az igazán bátrak megkóstolhatnak egyébként olyan ételkülönlegességeket is, mint a cápa chutney, illetve a denevér curry is, melyet még mindig fogyasztanak a helyiek alkalmanként, mi azonban inkább maradtunk a kevésbé extrém fogásoknál.