Hogyan jutottunk el száz országba?

Hogyan jutottunk el száz országba?

Seychelle-szigetek: A világ legszebb tengerpartján

2022. május 05. - szaz orszag

Az Indiai-óceánban található Seychelle-szigetek lakossága a legkisebb Afrika államai közül. A Seychelle Köztársaság népessége alig 100 ezer fő, és a szigetek a 16. századik lakatlanok voltak. Jelenleg főként francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók leszármazottjai lakják. Az ország 155 szigetből áll, ám csak néhány lakott ezek közül.

 

A legnagyobb sziget Mahé, ahol az ország lakosságának közel 90%-a él. Ide érkeznek a nemzetközi járatok is. A szigeten található Victoria is, a főváros, amely a világ legkisebb fővárosa. A város jelképe az óratorony, amely a londoni Big Ben mása, de találunk még itt szép templomokat is. Victoriától nem messze található az Eden Island mesterséges szigete, amit a bevásárlóközpontja miatt érdemes felkeresni, illetve az aranyos fél-tengeralattjárója miatt, amiben úgy tekinthetjük meg az óceán élővilágát, hogy vizesek lennénk. Így csodás fotókat is lehet készíteni a körülöttünk úszkáló halrajokról.

 

Victoria kikötőjéből indulnak a kirándulások a Sainte-Anne Tengeri Nemzeti Parkba, ahol pedig már könnyűbúvárkodhatunk is. Az egész napos túra keretében körbesétálhatjuk a Moyenne szigetet, illetve a sekély vízben át is sétálhatunk a Long Island nevű szigetre, ami egykor börtönként funkcionált.

 

Victoriából rendszeres hajójáratok indulnak a 7500 lakosú Praslin szigetére. A szigeten sok szép tengerpart található, az én kedvencem az Anse Lazio volt, ahonnan egy rövid 4 km-es túra keretében akár át is sétálhatunk az Anse Georgette-be, ha igazán bevállalósak vagyunk. Az Anse Georgette egyébként egy privát tengerpart, ahová csak engedéllyel lehet belépni, ha nem ilymódon közelítjük meg. Praslin megfizethető árú tengerpartja a Cote d'Or, ahol akár saját villában is lakhatunk, és a hotel személyzete a nappalinkban szolgálja fel a reggelit.

 

Szintén érdemes részt venni a Curieuse és Saint Pierre szigetek meglátogatását magában foglaló egész napos programon, ahol szintén van lehetőség búvárkodni, a Curieuse szigeten pedig óriásteknősökkel barátkozhatunk, megsimogathatjuk, megetethetjük őket. Praslin szigetén találjuk még a Vallée de Mai Nemzeti Parkot, amely az UNESCO világörökség része. Itt megtekinthető a Coco de mer azaz a tengeri kókusz, melynek hatalmas termése akár a 18 kg-t is elérheti.

 

Praslinről több hajótársaság is indít kompokat La Digue szigetére, amit szintén érdemes meglátogatni pár napra. Az út mindössze 15 perc! La Digue az ország legnépesebb szigete, 5 km hosszú. Itt már nem lehet autót bérelni, helyette a turisták biciklit bérelnek. Így könnyedén bejárható a sziget egy nap alatt is. Érdemes eltekerni a Grande Anse tengerpartra, ahonnan egy kis ösvényen eljuthatunk a Petite Anse partszakaszra, vagy még messzebbre is! Fontos azonban vigyázni, mert a nyílt óceán miatt itt óriásiak a hullámok!

 

La Digue legfontosabb látnivalója a Source d'Argent partszakasz, ami egyben az ország jelképe is. A National Geographic szerint ez a világ egyik legszebb strandja. Utunk egy ültetvényen vezet, ahol belépőt is kell fizetni, de megéri, hiszen vanílianövények és gránittömbök között haladunk el. Az óceánpart tényleg csodaszép. A zegzugos utunk bokrok és sziklák között vezet. Igazán hangulatos. Érdemes megvárni a naplementét is. A Seychelle-szigetekre egyedi állat-és növényvilága miatt érdemes ellátogatni. A tengerben már a sekély vízben is halakkal úszunk, a parton gyíkok, gekkók futkároznak. Ez maga a paradicsom!

A bejegyzés trackback címe:

https://100orszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6117824747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shadowman1 2022.05.06. 08:28:36

Hiányoltam Praslin szigetéről a Vallée de Mai megemlítését, mert nagyszerű élmény a természetvédelmi területen barangolni, szerintem megéri a belépőt.

Kyria 2022.05.06. 09:57:41

Néhány fotó nem ártott volna, de az összefoglaló hasznos (és tömör:)) volt.

pkovaks 2022.05.06. 11:24:39

...en is hianyolom a fotokat, nem artott volna parat feltenni...

Andy73 2022.05.06. 13:01:29

Én is a fotókért kattintottam a címre ..

zsolaxxx1 2022.05.06. 21:24:58

A legszebb tengerpartról írni fotók nélkül... nagy öngól. Vagy inkább szakmai igénytelenség. Kíváncsi lennék az okára azért...

Argus_ 2022.05.09. 08:37:03

Képek???? Egy ilyen témájú poszt, ilyen címmel és egyetlen képet sem kapunk????
süti beállítások módosítása